Deel dit via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone
Brochure aanvragen

Over ons

 

Over Meglio

Meglio is een ambachtelijk bedrijf gevestigd te Scheemda (Groningen). We hebben ons gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van designwastafel(bladen) en meubels.

Met het geheel eigen ontwikkeld proces met het materiaal Purestone (een cementgebonden gietmortel) en de speciale oppervlaktebewerking maakt Meglio eigenzinnig sanitair met een uniek uiterlijk en eigenschappen. Wij hebben al bijna 20 jaar het gehele proces in eigen hand. De verschillende nieuwe technieken hebben geleid tot nieuwe materiaal Purestone. Ook met de ontwerpen van de meubels hebben we inmiddels een eigen stijl gecreëerd met een hoog afwerkingsniveau. Onze meubels worden gemaakt bij een kleinschalig specialistisch en hoogwaardig houtbewerkingsbedrijf in Maarsen.

Wij leveren onze producten aan een zorgvuldig gekozen netwerk van sanitair specialisten in het high end segment. Over de uitvoeringen van de (hoofdzakelijk) maatwerk wastafelbladen en meubels hebben wij een nauwe samenwerking met de specialist. Hier geldt: “Ieder detail is belangrijk”

Wij hebben inmiddels meerdere kleine en grote projecten ingericht (o.a. het Beach hotel –Zandvoort, Schouwburg Kunstmin-Dordrecht en het Beach Resort-de Punt). Onze kracht hierbij zit in de flexibiliteit en het meedenken vanaf het ontwerp tot aan de installatie, waar vaak veel efficiëntie valt te behalen.

 

Wie zijn wij?

 

John en Linda Rademaker staan samen aan het roer bij Meglio.

John: Ik ben vijftig jaar jong, getrouwd en happy met Linda (inmiddels ook bij ons werkzaam ) en heb 2 prachtige tieners. Als eigenaar en mede oprichter van Meglio Stone Art loopt bij mij privé en zakelijk gezond en chaotisch gestructureerd door elkaar heen.

16 jaar geleden ben ik met een compagnon het avontuur begonnen een productie van betonnen haarden en schouwen op te zetten. Wat mij daarbij het meest intrigeerde (en eigenlijk al van kinds af aan) is het creëren van een product. Dit zit blijkbaar in de genen want inmiddels ben ik de vierde generatie die iets (meubels) produceert. Na de afgelopen roerige jaren door de crisis en het vertrek van mijn compagnon is het nu zeer fijn werken met het hechte en kundige team. Elke dag werk ik met een hoop lol en toewijding aan alle facetten van het bedrijf, productie, verkoop, ontwerpen, ontwikkeling e.d.

 

 

 

Sinds vorig jaar werk ik ook bij Meglio! Al jaren sprong ik bij waar ik kon maar met een baan, een opleiding en 2 opgroeiende kinderen was het soms lastig. Sinds september vorig jaar ben ik volledig in het bedrijf gestapt en bemoei ik me ook hier met de gang van zaken :-). Ik bestier het kantoor en doe alles wat met onze uitingen te maken heeft. Waaronder deze site. Ik heb diverse banen gehad bij grote bedrijven maar om samen een bedrijf te runnen is wel even wat anders. Erg leuk en fijn om dit samen te kunnen doen!

 

 

 

Mijn naam is Stef, bouwjaar 1989, woonachtig in Groningen. In april 2014 ben ik bij Meglio komen werken. Het ambachtelijke werk vond ik interessant, ik kan hier volledig mijn energie in kwijt. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring gekregen in het maken en bewerken van ons mooie product. Bij Meglio houd ik me voornamelijk bezig met het maken van mallen en het gieten van de wastafelbladen, maar ook de vele andere werkzaamheden horen erbij. Hierdoor blijft het werk veelzijdig en uitdagend. Bij iedere nieuwe opdracht geldt: werken naar een perfect product voor elke klant. Dit alles in een klein team met een goede sfeer! In onze werkplaats staat een goede geluidsinstallatie waardoor elke werkdag hier lijkt op een feestje zoals in het weekend in een discotheek aantreft. Zo kan ik als muzikant mijn passie voor muziek combineren met m’n werk.

Wie weet tot snel in Scheemda of in de badkamerspeciaalzaak!


 

 

*

Meglio

Interview voor het magazine Villa D’arte 

door Muriel Visscher

In het Groningse Scheemda vind je een opvallend bedrijf dat designsanitair produceert van hoogwaardig beton. Het creatieve brein hierachter is de gedreven John Rademaker, ondersteund door zijn betrokken team. Zij creëren, met een door hem zelf ontwikkeld proces, exclusieve wastafels, wastafelbladen en badkamermeubels onder het eigen merk Meglio.

 

Een uniek proces!

15 jaar geleden is Meglio begonnen met het gieten van betonnen schouwen. Er is sindsdien veel geëxperimenteerd en geïnvesteerd in het proces. John: “Het is een uniek proces dat voor zover ik weet door geen enkel ander bedrijf wordt toegepast. Het ontwikkelen van de verschillende technieken die noodzakelijk waren om de sierlijke vormen van de schouwen te maken, hebben de basis gevormd voor het huidige gietproces van het sanitair. Ook de afwerking van het gegoten steen is door ons ontwikkeld. Deze speciale toplaag geeft het product een typerend uiterlijk en maakt het zeer onderhoudsvriendelijk in het gebruik.”

Lees meer

 

Meglio nieuws

Mooie pagina in het toonaangevende tijdschrift Villa D’arte

spread Meglioklein

Lees meer